Cursus "Prakrtische tips voor discussies met de Belastingdienst"

Cursus "Praktische tips voor discussies met de Belastingdienst"

Ontdek hoe je in 5 eenvoudige stappen een strategie bepaalt, zodat je iedere discussie met de Belastingdienst kunt oplossen, zonder dat je een specialist formeel belastingrecht hoeft te worden. Wil je weten hoe?

Lees dan verder...

Deze cursus is voor jou als

1.Het je niet lukt om de inspecteur te overtuigen ondanks goede argumenten.

2. Je na het sluiten van een compromis met de Belastingdienst weleens denkt dat er meer in had gezeten.

3. Je de inspecteur niet alsnog kunt overtuigen als hij bij zijn standpunt blijft.

4. Je al minstens 3 maanden meer aan het formele recht zou willen doen, maar je weet niet hoe.

5. Je beleeft weinig plezier aan discussies met de Belastingdienst.

Het is niet vreemd als je deze ervaringen hebt. Het formele recht heeft zich de afgelopen decennia enorm ontwikkeld, waardoor het steeds lastiger is geworden om het goed bij te houden. De inrichting van het juridisch proces helpt daarnaast ook niet mee. De procedure is gericht op het goed laten verlopen van de uitwisseling van standpunten en niet op het oplossen van conflicten.

Wie ben ik?

Ik ben Diana Jansen en in de bijna 20 jaar dat ik werkzaam ben als fiscaal advocaat heb ik veel discussies met de Belastingdienst gehad. Ik vind het oplossen van conflicten met de Belastingdienst het allerleukst. De verschillende rollen die je hebt, het geruststellen van je client, het spel met de inspecteur en uiteindelijk, als het lukt, een goede oplossing voor je client.

Maar dat was niet altijd zo. Ik heb vaak en veel frustraties ervaren, bijvoorbeeld als de inspecteur niet wil meewerken, terwijl je weet dat je gelijk hebt. Het is extra frustrerend als je door formaliteiten je gelijk niet meer kunt halen bij de belastingrechter. Niet alle frustraties zijn te voorkomen, maar veel van die frustraties wel.

Een strategie die werkt

Of het nu om een boekenonderzoek gaat of een ander probleem, ik kwam erachter dat ik bij het bepalen van de aanpak/de strategie in feite steeds dezelfde stappen zet. Daar kunnen andere belastingprofessional ook veel aan hebben. Ik heb daarom de online cursus ‘Praktische tips voor discussies met de Belastingdienst’ opgezet. Naast de stappen om tot een effectieve aanpak te komen, krijg je ook de theorie die je daarvoor nodig hebt. Je hoeft namelijk geen formeel expert te zijn, het gaat erom dat je de juiste kennis hebt. In korte en duidelijke filmpjes van zo’n 5 minuten worden de stappen en de benodigde theorie uitgelegd. Je kunt de filmpjes eenvoudig op onderwerp bekijken en na het bekijken daarvan weet je precies wat je kunt doen.

Stel je voor …

Stel je voor dat een groot een deel van je frustraties  in discussies met de inspecteur tot het verleden behoren. Dat zodra je client  begint te vertellen over een probleem met de Belastingdienst, er direct mogelijke oplossingen bij je opkomen. Je weet welke stappen je vervolgens concreet moet zetten om tot een goede strategie te komen. Je neemt je client mee in jouw stappen en hij vertrouwt op de goede afloop.

belastingdienst oplossen

Wat ga je leren?

Na het volgen van de cursus:


 • Weet je welke verschillende problemen er zijn.

 • Kan je in iedere discussie tot een effectieve aanpak komen. 

 • Weet je welke stappen je moet zetten en kan je bijsturen als dat nodig is. 

 • Weet je hoe je je client kunt meenemen in het proces.

 • Voel je je zeker in een discussie

 • Behaal je het beste resultaat voor je client. 

 • Heb je geen last meer van de vraag of er niet meer in had gezeten. Je weet wat je doet en je hebt er de juiste kennis voor.

 • Beleef je plezier aan het oplossen van discussies met de Belastingdienst.

€ 299,- ex BTW

Cursus praktische tips bij discussies met Belastingdienst

Blijf je proberen de inspecteur te overtuigen met nog meer argumenten? Met als gevolg dat de kans op een oplossing eerder kleiner dan groter wordt of ga je voor meer plezier in discussies en betere oplossingen voor je client? 

Schrijf je in via de onderstaande knop

Ben je ondernemer/kantooreigenaar? Schrijf je dan via de linker knop in. Ben je werknemer en betaalt je werkgever? Schrijf je dan via de andere knop in.

Wat krijg jij allemaal?

De cursus bestaat uit 2 delen. Een deel met van te voren opgenomen korte video's van circa 5 minuten die zelfstandig kunnen worden bekeken en een online live deel. Tijdens het live deel gaan  we aan de hand van een casus een strategie bepalen. Ook is er ruimte om vragen te stellen. Kun je niet bij de live sessie aanwezig zijn? Geen probleem je kunt het ook later terugkijken. 


1) Het online live deel is op

Cursus datum: donderdag 20 juni 2024 van 10u tot 12u  

(ook later te volgen via een  replay)


2) Toegang tot video's:

-Toegang tot de video's vanaf 10 juni 2024.

Wat krijg je verder:

-Voorafgaand aan de cursus een werkboek met een casus, voorbeelden en checklists.

-Tijdelijk gratis toegang (10 tot en met 30 juni) tot het platform Tax Studio Online voor als je meer achtergrond informatie wil over het onderwerp.

-Ook na het einde van de cursus houd je nog even toegang tot de cursus (tot 30 juni 2024), zodat je nog filmpjes kunt terugkijken als je dat wilt.

-PO punten (aantal nog vast te stellen).

Schrijf je in via de onderstaande knop

Ben je ondernemer/kantooreigenaar? Schrijf je dan via de linker knop in. Ben je werknemer en betaalt je werkgever? Schrijf je dan via de andere knop in.

Deze cursus is niet voor jou, als:

 1. Je het al snel te lang vindt duren. Met andere woorden; het probleem moet direct worden opgelost. Voor het bereiken van een goede oplossing is vaak tijd nodig. De inspecteur zal over het algemeen hebben nagedacht over zijn standpunt, dat gaat niet na een briefje van jou van tafel;
 2. Je denkt dat de inspecteur toch niet mee gaat werken. Of de inspecteur mee gaat werken, hangt mede af van jouw inzet. Als je er bij voorbaat niet in gelooft dan wordt het inderdaad niks;
 3. Je client geen gedoe wil en het wel prima vindt om te betalen. Ik ken geen cliënten die geen goede oplossing willen, maar dan moet je jouw client wel kunnen laten zien wat er mogelijk is en hoe je dat gaat doen.

De cursus is iets voor jou als:

 • Je het leuk vindt om je kennis te vergroten en je vaardigheden uit te breiden;
 • Je niet bang bent om nieuwe dingen te proberen, want resultaat krijg je alleen door te doen;
 • Je zin hebt om plezier te krijgen in discussies met de Belastingdienst. Het is ook echt superleuk!


Kies jij voor opgeven en je client (te veel) laten betalen? Of sta je op voor je client en ga je ervoor! Je laat het er toch niet bij zitten?

Schrijf je nu in via de knop hieronder!

Deelname aan de online cursus is €299,- ex BTW.

FAQ

Hoe weet ik dat de aanpak werkt?De resultaten die ik heb behaald, laten zien dat het werkt. In meer dan 90% van de zaken die ik de afgelopen jaren heb behandeld, heb ik een voor cliënt bevredigend resultaat behaald en dat is voor jou ook mogelijk.


Hoe weet ik zeker dat ik alle kennis heb?In de cursus is alle kennis verwerkt die je nodig hebt. Wil je meer weten? Tijdens de cursus krijg je toegang tot Tax Studio Online. Hierop vind je op onderwerp achtergrondkennis van formeelrechtelijke onderwerpen met verwijzingen naar wet- regelgeving en rechtspraak.

Kan ik ook langer dan tot 30 juni 2024 toegang krijgen tot de cursus?Via een abonnement op Tax Studio Online kun je onbeperkt toegang houden tot de cursus en kun je deze zo vaak terugkijken als je wilt. 


Wat maakt deze cursus anders dan andere cursussen op het gebied van formele belastingrecht?Bij veel cursussen krijg je de theorie en voorbeelden uit de praktijk, maar ontbreekt de concrete toepassing. Hoe pak je het aan? Wat kun je doen? In deze cursus heb ik dat omgedraaid. Wat kun je concreet doen en welke theorie hoort daarbij?

Schrijf je nu in via de knop hieronder!

Deelname aan de online cursus is €299,- ex BTW.