Strafrechtelijk onderzoek door OM/FIOD

Komt de FIOD in beeld dan is de situatie een stuk serieuzer en ernstiger.  Schakel dan onmiddellijk een fiscaal advocaat in. Al bij de start van een onderzoek kan de bijstand van een fiscaal advocaat van belang zijn voor het vervolg en de afloop.

De FIOD maakt geen afspraak om langs te komen. Een eerste kennismaking met de FIOD vindt meestal plaats via een inval waarbij computers, telefoons, ordners etc in beslag worden genomen. Voor deze handeling moeten Openbaar Ministerie en FIOD een machtiging hebben. Vraag daar ook naar.

Een andere manier om kennis te maken met de FIOD is dat u wordt meegenomen voor verhoor. Vraag dan ook altijd naar de mogelijkheid van bijstand door een fiscaal advocaat.

Een FIOD verhoor gaat ook wel op uitnodiging. U wordt dan uitgenodigd om op een bepaalde datum te verschijnen voor verhoor. Er wordt daarbij vermeld in welke hoedanigheid u wordt verhoord (als verdachte of als getuige). U kunt zich daarbij laten bijstaan door een advocaat. Een verhoor op uitnodiging heeft als voordeel dat u zich kunt voorbereiden op het verhoor. Doe dat ook vooral. Mijn ervaring is dat dit zin heeft.

Meer weten over een FIOD onderzoek of een verhoor door de FIOD. Neem dan contact op via de button hieronder.