Dansend door het leven
Dansend door het leven
Op school leren kinderen dat iedereen gelijk is en dat jongens en meisjes gelijke kansen hebben. Dat de praktijk daar niet mee in overeenstemming is, vertellen we dan weer niet.

Als moeder van 2 dochters wil je een goed voorbeeld geven? Maar wat is dat?

Financiële onafhankelijkheid
‘Zorg dat je financieel onafhankelijk bent’ is er bij mij met de paplepel ingegoten maar voor veel vrouwen is dat helaas nog geen gegeven. Bijna de helft van de vrouwen blijkt niet financieel onafhankelijk te zijn. Ik vind dat best schokkend.

Dat zou wat mij betreft moeten veranderen, want het runnen van een advocatenpraktijk, het doceren aan professionals en ook het schrijven van een boek geven mij niet alleen de vrijheid om de keuzes te maken, maar geven mij ook veel plezier en voldoening. Ook biedt het mij de mogelijkheid om me te blijven ontwikkelen als professional en ook als persoon. Dat gun ik niet alleen mijn meisjes maar alle meisjes. Dansend door het leven zoals mijn dochter op de foto het nieuwe jaar tegemoet danst. 

Voorkomen van schulden
Daarnaast kan het voorkomen van schulden, zoals belastingschulden, een bijdrage leveren aan de financiële onafhankelijkheid van vrouwen. Inmiddels is een op de drie ondernemers vrouw. Het op orde hebben van je belastingzaken helpt financiële problemen voorkomen. Van belang is om te weten welke verplichtingen je hebt en hoe je die op tijd en volledig nakomt. 
Het voorkomen van problemen met de Belastingdienst en daarmee het voorkomen van belastingschulden draagt bij aan een stevige en gezonde financiële basis. 

Om ondernemers te helpen belastingproblemen te komen heb ik een boek geschreven. Wil je meer informatie over het boek klik dan op de link >> informatie boek


Over de schrijver
Reactie plaatsen