Voorkom problemen met de Belastingdienst

Problemen met de belastingdienst voorkomen?

Vergroot je kennis en voorkom fouten

winnen belastingdienst boek

Ook te koop via managementboek en andere boekhandels

€ 19,99,-

Boek 'Winnen van de belastingdienst

Doe je zo!'

Het  is een praktisch boek dat makkelijk leesbaar en direct toepasbaar is.

Na het lezen van het boek:

  • Ken je de rechten en verplichtingen en kun je ondernemers die laten naleven.
  • Weet je hoe de belastingdienst werkt en kun je daarop inspelen
  • Kun je beoordelen of de aangiften juist zijn en kun je  eventuele fouten herstellen
  • Onderken je de problemen die de belastingdienst ziet en weet je hoe je ze oplost
  • Heb je geen stress bij een onderzoek van de belastingdienst
  • Heb je een handig naslagwerk
    1. In het boek vind je geen toepassingen van specifieke belastingregelingen
    2. Het boek bevat geen belastingbesparende tipsBestellingen worden binnen 24 uur verzonden.

Wat zeggen anderen over het boek?

Gerard Klerk:

"Het is een goed leesbaar boek. Het bevat veel informatie over ons belastingsysteem. Ik vond de uitleg tussen de verschillende vormen van belastingen en de uitleg van procedures het meest waardevol. Ik heb het gekocht in verband met fiscale adviezen aan ondernemers."


Gerard Klerk,

Admodum,

Juni 2023

Hermien van den Brand:

"Ik heb het boek gekocht om mijn kennis op te frissen. Het boek biedt ondernemers, boekhouders en belastingadviseurs in begrijpelijke taal een goed overzicht van de belangrijkste spelregels van de heffing en invordering van belastingen en het voeren van een administratie. Ik vond hoofdstuk 6 ‘De uitkomsten van het boekenonderzoek’ het meest interessant omdat ik hier in de praktijk het minst mee te maken heb gehad."


Hermien van den Brand Administratie en belastingadvies,

Juni 2023

Irma Sinnige:

"Ik ben fiscalist en ik heb het boek gekocht omdat ik benieuwd was naar jouw kijk op zaken. Het is een eenvoudig boek voor ondernemers. Ik geef het boek aan stagiairs omdat het een makkelijke manier is om meer bekend te worden met de materie."


Irma Sinnige,

Aadoni Administratie & Fiscaal Advies,

Juni 2023

Rick Jilesen:

"Ik vond hoofdstuk 6 over de uitkomsten van een boekenonderzoek en hoofdstuk 9 over sancties het meest interessant. Er zijn momenteel namelijk weinig controles. Er is daardoor een kans dat er te laconiek met de verplichtingen wordt omgegaan. In deze hoofdstukken vind je een helder en kort overzicht van deze onderwerpen, zodat je alert blijft. Het boek is in heldere en begrijpelijke taal geschreven en geeft een goed overzicht van alle fiscale rechten en verplichtingen voor ondernemers. Het is een handig naslagwerk."


Rick Jilesen,

Administratiekantoor Jilesen,

Juni 2023

Over mij

Ik ben Diana Jansen en als fiscaal advocaat los ik belastingproblemen op van ondernemers. Veel problemen ontstaan doordat administraties en aangiftes fouten bevatten zonder dat de ondernemer dat weet. Die fouten hebben niet alleen omvangrijke belastingaanslagen en boetes tot gevolg, maar leveren ook veel stress en onzekerheid op bij de ondernemer.

Problemen voorkomen

Naast het oplossen van problemen richt ik me ook op voorkomen van problemen met de belastingdienst. Dat doe ik onder meer door het overbrengen van kennis. Ik ben naast advocaat ook docent voor onder meer belastingadviseurs, Ik schrijf mee aan hand- en studieboeken en publiceer regelmatig in fiscale vakbladen.


Wat zeggen anderen?

Weet in (complexe) zaken snel tot de kern te komen.

Bewaart de rust en heeft overview.

Is deskundig en professioneel.

Is prettig in de omgang. 

Is laagdrempelig en goed bereikbaar.

Ontdek hoe je belastingproblemen kunt voorkomen

Over fouten wordt niet gesproken

Veel ondernemers zijn bang belastingvoordelen mis te lopen. Boekhouders, belastingadviseurs en media richten zich ook alleen op belastingvoordelen voor ondernemers. Zeker aan het einde van het jaar. Niks mis mee natuurlijk maar over een check op fouten wordt niet of nauwelijks gesproken, terwijl naar mijn idee de kans op fouten groter is dan het mislopen van een voordeel.

Ook als je denkt dat de aangiften en boekhouding prima op orde zijn, is het slim om dat eens in de zoveel tijd na te gaan. 

De ondernemers die ik bijsta in mijn praktijk zijn de inspiratiebron geweest voor het schrijven van het boek. In het overgrote van die gevallen, was de ondernemer zich totaal niet bewust van de fouten in de boekhouding en aangiften laat staan van de gevolgen daarvan. De focus lag misschien meer bij het ondernemen dan de boekhouding en de aangiften, maar alles werd bijgehouden en er was een boekhouder.

Voorkom dat je in eenzelfde situatie terecht komt als deze ondernemers. Met dit boek kun je dat eenvoudig voorkomen.

Inkijkexemplaar

Wil je weten of het boek iets voor je is?

Lees dan gerust het hoofdstuk over de uitkomsten van een boekenonderzoek. Het hoofdstuk bevat informatie over welke posten de belastingdienst controleert. Ook kun je in het hoofdstuk lezen waar de belastingdienst precies naar kijkt. Je kunt het hoofdstuk via de knop hieronder downloaden.

50%
Inkijkexemplaar
Download het hoofdstuk over administratie
Download hier

Heb je nog vragen?

Bevat het boek ook informatie over specifieke belastingregelingen?

Het boek bevat informatie die voor alle ondernemers relevant is, zoals wanneer moet je aangifte doen, welke sancties staan er op het niet tijdig doen van aangifte en moet je meewerken aan een boekenonderzoek.

Is het boek ook relevant als je op tijd aangifte doet en op tijd betaalt? 

Ja, het boek is ook dan relevant, want je weet niet of de inhoud juist is.

Ik heb een boekhouder. Als er iets fout gaat, ziet hij dat toch?

Helaas is dat meestal niet het geval. De boekhouder doet de aangiften op basis van de aangeleverde informatie maar controleert de juistheid en volledigheid daarvan vaak niet.

Het zal toch snel duidelijk zijn als iets niet goed gaat?

Dat is niet het geval. Zijn er eenmaal fouten in de aangiften geslopen dan blijven die zich vaak jaren herhalen. De belastingdienst kan tot 5 jaar terug heffen en beboeten. De omvang van de correcties loopt daardoor snel op.

In iedere administratie ontbreekt wel iets?

Dat is waar maar vaak zijn de problemen groter dan gedacht. De ondernemers die ik help dachten ook dat het wel mee zou vallen. Helaas bleek dat niet geval. De bedrag van de correcties bedraagt algauw €100.000 of meer. Ook in het geval van een eenmanszaak/zpp'er.

Kan ik ook een boete krijgen als ik niet wist dat er fouten zijn gemaakt?

Ja, dat kan wel. Niet voor iedere boete is vereist dat je er vanaf wist. Opzet kan overigens ook uit de feiten en omstandigheden worden afgeleid, bijvoorbeeld als de boekhouding niet goed is bijgehouden waardoor het onvolledig is.

Als het niet goed is gegaan, kan ik dan in termijnen betalen?

Nee als uitgangspunt geldt dat belastingaanslagen in 1x moeten worden betaald. Dat geldt ook als het om omvangrijke bedragen gaat.Wat vinden andere ondernemers

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Jerry van Schaik (MKB Amsterdam)

'Must read voor ondernemers!'

Ms. Nameless
Add Your Stars

drs. Henny de Munnik LLM RB (Register belastingadviseur)

'Boek is een aanrader voor de ondernemer maar ook voor de adviseur 👍🏻'

Ms. Nameless
Add Your Stars

Marion Tilleman (Tilleman Administratie Service)

'Een boek waarin duidelijk de spelregels van het ondernemen wordt uitgelegd. Wat mij betreft zou dit verplichte kost moeten zijn voor elke  beginnende ondernemer voordat de inschrijving bij de kvk rond is.'

Ms. Nameless
Add Your Stars

Winnen van de belastingdienst?

Doe je zo!

Makkelijk leesbaar en direct toepasbaar

Geen juristentaal, geen ingewikkelde wetteksten,  eenvoudig fouten opsporen en herstellen


Bestellingen worden binnen 24 uur verzonden

€ 19,99