Een FIOD- verhoor? Wat doe jij?
Een FIOD- verhoor? Wat doe jij?
17 maart 2022 

Een FIOD- verhoor? Wat doe jij?

Wat doe je als je door de FIOD als verdachte wordt gehoord?

-ik houd m’n kaken stijf op elkaar

-Ik geef zoveel mogelijk de boekhouder de schuld

-Ik werk mee en leg uit hoe het is gegaan

Ik werk mee en leg uit

Ik werk mee en leg uit hoe het is gegaan dat hoor ik vaak als iemand bij de FIOD moet verschijnen en contact opneemt voor bijstand. Begrijpelijk, maar nee, meestal niet de handigste strategie.  Word je uitgenodigd door FIOD om voor verhoor te verschijnen dan is er meestal wel iets aan de hand.

Op het moment dat je wordt verhoord, weet je niet precies over welke informatie de FIOD en je weet ook niet waar het volgens de FIOD is misgegaan.  Door uitgebreid te verklaren zonder dat je weet wat er precies aan de hand, loop je het risico dat aan die verklaringen conclusies worden verbonden waaraan je geen seconde hebt gedacht en die je niet hebt kunnen overzien.

Ik geef de boekhouder de schuld

De boekhouder volledig de schuld geven heeft over het algemeen ook weinig zin, al is het zeker zinvol om naar de rol van de boekhouder te kijken.

Ik houd mijn kaken stijf op elkaar

Je kaken stijf op elkaar houden dan maar?

Dat is voor veel mensen  tegen natuurlijk. Je wilt het oplossen en uitleggen, maar het komt niet voor dat een zaak tijdens een eerste verhoor wordt opgelost. Dus ja, dan kan zwijgen tijdens een eerste verhoor verstandig zijn.  Verklaren kan op een later moment, wanneer je meer weet over de verdenking, verstandig zijn.

Meer weten over het FIOD verhoor en de rol van verdachte? Neem gerust contact met mij op via info@taxstudio.nl of 020 244 16 22


Beeld screenshot Nederland Fraudeland KRO-NCRV

Over de schrijver
Reactie plaatsen